Algemene bespaartips

Boodschappen
Door een keer per week alle boodschappen te halen bij een goedkope supermarkt zul je minder geld kwijt zijn dan wanneer je een aantal keer per week naar de supermarkt gaat. Maak vooraf een lijstje met de nodige boodschappen en houd je daar ook aan. Zo voorkom je dat je dingen in huis haalt die niet direct noodzakelijk zijn.

Online producten kopen
Vooral bij het kopen van elektronica of huishoudelijke producten kan het verstandig zijn om online prijzen te vergelijken en dan via internet het product te kopen. Vaak scheelt het een hoop geld om online te kopen in plaats van in de winkel. Let wel op dat dit niet op afbetaling gaat, daar komt namelijk vaak nog een fikse rente bij kijken die boven op het aankoopbedrag komt.

Tweedehands spullen 
Tegenwoordig zijn sites zoals markplaats.nl en 2dehands.nl ideaal om goedkoop spullen aan te schaffen. Naast het feit dat er spullen gekocht kunnen worden is het ook handig om spullen die niet meer gebruikt worden daar te koop aan te bieden. Zo kun je iets extra’s verdienen en daarnaast ruimt het nog op ook.

Uitverkoop
Voor het kopen van nieuwe schoenen en kleding is de uitverkoop een geschikt moment om goedkoop aan goede spullen te komen. De uitverkoop is meestal in december-januari en juni-juli. Daarnaast kan een outletcentre ook uitkomst bieden om goedkoper aan kleding en schoenen te komen.

Feestdagen
Traditiegetrouw is december de duurste maand van het jaar vanwege de feestdagen zoals Sinterklaas en de kerstdagen. Er valt veel te besparen wanneer je Sinterklaas en/of Kerst wilt vieren met cadeaus: Vraag praktische cadeaus, het is beter om bijvoorbeeld een nieuwe handdoek of sjaal te krijgen dan een paar repen chocola. Om zelf cadeaus te geven is het handig om door het jaar heen telkens iets te kopen dan dat er in een periode alles gekocht moet worden. Zo kunnen de kosten worden uitgesmeerd over het jaar.